Recepta Super FRESH!
Comença el bon temps i us portem una recepta boníssima que heu de provar: Gaspatxo de Síndria!
El gaspatxo és una sopa freda elaborada amb ingredients crus, tradicional del sud d’Espanya i Portugal. També es coneix com a “gaspatxo andalús” per diferenciar-lo dels “gaspatxos” que no són sopes fredes. La paraula “gaspatxo” significa originalment “barreja”.
La recepta tradicional és a base de tomàquet, pa, aigua, oli d’oliva, all, pebrot i sal. Aquesta versió de gaspatxo, en canvi, és més adolçada i combina en el tomàquet amb un dels fruits més estiuencs: la sindria! Per tant, el gust és més suau i és ideal si busques un àpat més lleuger. També el pots prendre com a suc ben fresquet en les hores de calor.
Ingredients (per a 4 persones):
3 Tomàquets Rosa Petits o 2 grans
1/4 de Síndria
Pebre Blanc al gust
10 fulles Alfàbrega fresca
2 cullerades d’Oli d’Oliva Verge Extra
Elaboració (10 min):
Triturem el tomàquet amb la síndria i ho passem pel colador per eliminar les restes de pell i llavors. Afegim pebre blanc al gust. Aleshores, deixem enfredar a la nevera com a mínim una hora. Finalment, alhora de servir, triturem l’oli amb les fulles d’alfàbrega i afegim un raig a sobre de cada plat a servir.
Una manera fàcil, deliciosa i diferent de menjar sindria!
Una fruita rica en nutrients que, sent un 90% aigua, és super hidratant i refescant!
Com a curiositat, els ingredients d’aquest gaspatxo de síndria (la sindria i el tomàquet) són dos dels aliments amb major concentració de licopè. Així, ens beneficioem d’un potent antioxidant amb múltiples beneficis per la nostra salud.