Melanzane alla Parmigiana
Història del Plat
La Parmigiana di melanzane, també coneguda com melanzane alla Parmigiana o senzillament Parmigiana, és un plat típic de Sicília i d’Itàlia meridional. Un dels ingredients protagonistes és la melanzana (albergínia) amb el formatge Parmigiano-Reggiano ratllat, la salsa de tomàquet juntament amb fulles d’alfàbrega. La variant napolitana d’aquest plat sol portar també formatge mozzarella, mentre que les variants siliciana i apuliana solen portar formatge pecorino (formatge d’ovella curat) ratllat.
El plat és molt típic en les famílies del Sud d’Itàlia, se sol servir calent, encara que sigui també molt apreciat a temperatura ambient. L’ingredient principal, la “melanzana” (albergínia en italià), és tallada en rodanxes de gairebé mig centímetre de gruix, es fan fregides, a la planxa o en la seva versió menys calòrica al forn. Les rodanxes es disposen en diferents capes, com en la lasanya, alternant entre aquestes capes, formatge i salsa de tomàquet. Plat típic del sud d’Itàlia.
Avui us ensenyem la nostra manera de fer alberginies a la parmesana! 😋
Entre capa i capa posem mozzarella perque sigui més suau i cremòs!
Un plat fàcil, deliciòs i saludable 💚
El secret perquè quedi perfecte és fer la salsa amb un bon tomàquet 🍅😜!!
Ingredients:
- 2 alberginies
- 3 tomàquets rosa
- Mozzarella ratllada
- Escames de parmesà
- Espècies: orenga, alfàbrega
- Fulles de llaurer
- Sal
- Pebre negre
Elaboració:
Preparem la salsa de tomàquet cassolana amb tomàquet rosa triturat i cuit a foc lent durant 25 min. amb les espècies i les fulles de llaurer. Un cop la salsa és llesta, tallem les alberginies a rodanxes fines. En un recipient, afegim una capa fina de salsa de tomàquet i a continuació posem una capa d’alberginia i mozzarella per sobre. Repetim el mateix procès 2 vegades. Finalment, espolvoregem la capa de parmesà per sobre. Per acabar, col·loquem el recipient al forn a 150º durant 30 min. I ja ho tindrem llest per servir-ho amb algunes llesques de pa!