Can Puxic guanya el Premi PITA 2018

Premi PITA 2018 -2017 | 31 de Gener – Auditori Josep Irla, Girona

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada de Jose Roca, sommelier del Celler de Can Roca, va lliurar ahir, en el marc del Dia de la Innovació Alimentària, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del 2017 i 2018 i els Premis Ruralapps 2018, en un acte celebrat a Girona.

Guardonats dels PITA i RuralApps 2017-2018
Guardonats dels PITA i RuralApps 2017-2018
Francesc Ribas Borràs, responsable del Projecte de Can Puxic, ha estat guardonat amb el Primer Premi en la Categoria “Jove Emprenedor Innovador 2018”.

Pel desenvolupament del Model 365, un mètode de treball integral que permet allargar el cicle de cultiu convencional i oferir Tomàquet Premium de Proximitat tots els dies de l’any.

Hivernacles Intel·ligents de Can Puxic
Hivernaces Intel·ligents del Model 365 de Can Puxic
Entrevista a RuralCat
FRANCESC RIBAS  “El Model 365 és un procés de treball integral per al cultiu sostenible, eficient i responsable de tomàquet de proximitat i qualitat durant tot l’any”

En Francesc Ribas forma part d’una família de quatre generacions de pagesos. Primerament, al 2003 es va incorporar a l’empresa familiar de producció de tomàquet de temporada. Al 2015, va començar la realització de les proves pilot per determinar els paràmetres òptims del control de clima i del programari. A continuació, entre l’agost de 2016 i el de 2017 va començar el primer cicle de cultiu complert amb el Model 365. Així, va dissenyar un procés de treball integral que permet allargar el cicle i augmentar la qualitat del cultiu convencional. Aleshores, va crear la seva pròpia empresa amb el nom comercial de Can Puxic, que produeix tomàquet premium de proximitat tot l’any a Premià de Dalt.

Recentment, ha guanyat el premi PITA 2018 en la modalitat de jove emprenedor innovador. El proper dijous 31 de gener a les 18h a l’Auditori Josep Irla de Girona tindrà lloc el Dia de la innovació agroalimentària. En el marc d’aquest acte, es lliuraran els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) dels anys 2017 i 2018 i els premis RURALAPPS 2018.

La sostenibilitat és l’eix central del nostre projecte, ja que creiem que és una responsabilitat social que cal assumir entre tots. Així totes les empreses responsables sumem perquè creem un cercle sostenible amb els proveïdors, als quals demanem productes reciclables, i amb els clients, als quals oferim aquest tipus de productes. A més, procurem que tots els processos tinguin el mínim impacte en l’entorn i en l’ús dels recursos. D’aquesta manera, utilitzem fonts energètiques netes, minimitzem l’ús d’aigua, reutilitzem i reciclem molts materials que fem servir, com per exemple els sacs de cultiu, i els nostres envasos són de fusta i paper. Finalment, la clau està en que constantment ens plantegem com podem seguir millorant en aquest compromís social. “

Entrevista Complerta:

http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/entrevista/-/journal_content/2002/20181/5133022/-el-model-365-es-un-proces-de-treball-integral-per-al-cultiu-sostenible-eficient-i-responsable-de-tomaquet-de-proximitat-i-qualitat-durant-tot-l-any-?fbclid=IwAR1CtHIs9MafwHI5MmfuaUXHXoKcLx2Pd6YpjEyC-xgM_fOtsRV6yJ8D9-g

Enllaços relacionats:

http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/noticia/-/journal_content/2002/20181/5146949/la-consellera-d-agricultura-ramaderia-pesca-i-alimentacio-teresa-jorda-va-lliurar-ahir-en-el-marc-del-dia-de-la-innovacio-alimentaria-els-premis-a-la-?fbclid=IwAR0Nl469yBduAcI3DpH1j5ZkY92Co7bRU4zjW7zqt51vRR5sdq-DU-t_5sM

Deixa el teu comentari