Cultiu de Tomàquet Premium

El trasplant de Tomaqueres a Can Puxic

Avui us ensenyem la primera fase del cultiu de tomàquet a Can Puxic. Tot comença amb el trasplant de tomaqueres, un cop tenim el planter llest per ser plantat als sacs de cultiu. Aleshores, tenim unes mini-tomaqueres que fan uns 12 cm d’alt.

trasplant de tomaqueres
Com fem el trasplant de les tomaqueres?

Com ja sabeu, el cicle de cultiu del nostre tomàquet Cherrie Puxic dura un any sencer. Per aquest motiu, aquesta fase del procès s’ha de fer tenint en compte tots els paràmetres perquè la planta creixi sana i forta.

Així doncs, acondicionem els hivernacles fent una exhaustiva neteja i col·locant nous plàstics blancs al terra. Escollim el color blanc perquè és un excel·lent reflector de la llum. D’aquesta manera, tota la llum que arriba al terra es reflexa a les tomaqueres. A més, creem un ambient idoni de temperatura, humitat, llum, CO2 que es mantindrà al llarg del cicle de cultiu. Tots els materials, són desinfectats i reutilitzats fins que es fan malbé i, per tant, acaba la seva vida útil. Aleshores, els portem a una empresa que els recicla degudament.

A continuació, preparem el reg de goter, col·locant una mini-manguereta en cada sac de cultiu. Aquests goters, mitjançant el nostre software especialitzat, nomès administren aigua les tomaqueres quan aquestes tenen sed. D’aquesta manera, optimitzem l’ús d’aquest recurs natural i escàs.

Finalment, revisem tot el sistema de calefacció o il·luminació. Un cop tot està correcte, es planta el planter col·locant una planta a cada sac, com podreu veure al següent video.

Cultiu de Tomàquet

En acabar de plantar tot el planter, com hem comentat, les tomaqueres medeixen poc més de 12cm. En les següents tres setmanes, ja faran mig metre i, en acabar el cicle de cultiu, passats nou mesos, arribaran a 12m.

Finalment, és important anar controlant el creixement de la planta al llarg de tot el cicle per vigilar la incidència de plagues i malalties. Mentre creixen, degut a l’alçada que assoleixen, també les anem baixant, distribuint horitzontalment al llarg de l’hivernacle.

 

Altres posts relacionats:

Deixa el teu comentari