Mètode per baixar les tomaqueres a Can Puxic

A Can Puxic, un dels aspectes que ens diferencia respecte d’altres productors de proximitat, és la nostra capacitat de cultivar tomàquet tot l’any. Per fer-ho, treballem amb cicles de cultiu més llargs que els convencionals. Així, comptem amb un control climàtic especilitzat que assegura les condicions òptimes de les tomaqueres al llarg de l’any.

tomaqueres can puxic

Com que treballem amb un cicle de cultiu llarg per poder oferir tomàquet cherrie premium tot l’any, les plantes poden arribar a assolir uns 12m. Habitualment, en un cicle de cultiu convencional, l’ull dela planta es talla quan aquesta assoleix uns 3m. Aleshores, la planta deixa de creixar i brotar (fer nous poms). Les barres de cultiu que sostenen els fils de les tomaqueres, doncs, medeixen 3m d’alçada. Aquesta és l’alçada màxima que ens permit seguir collint els tomàquets, amb l’ajuda d’unes xanques.

Per tant, quan les plantes superen els 3m, s’han d’anar baixant a mesura que creixen. Ho fem distribuïnt-les horitzontalment al llarg de l’hivernacle. Per arribar a les barres de cultiu, utilitzem unes xanques que ens fan guanyar alçada. A més, als hivernacles més nous, comptem amb carros de cultiu que ens permeten moure’ns pels passadisos amb un sistema de rails.  Així, podem prescindir de les xanques. D’aquesta manera, ja sigui amb les xanques o amb els carros de cultiu, cada dos dies baixem un pam els fils que sostenen les tomaqueres. És una feina que requereix constància i s’ha de fer correctament per poder collir els tomàquets en bones condicions.

Baixant les tomaqueres

Al següent video podreu veure com duem a terme del procès de baixar les tomaqueres en directe:

Altres posts relacionats:

Deixa el teu comentari