Amanida Grega

Amanida Grega

A Can Puxic som fans de tot els tipus d’amanides refrescants i nutritives, i ja sabeu que com més tomàquet portin millor que millor! La cuina mediterrània ens brinda moltíssimes receptes per gaudir de gustoses amanides estiuenques. L’amanida grega n’és un molt bon expemple!

Ingredients per preparar una amanida grega

Una amanida tradicional grega consisteix en rodanxes de cogombre, tomàquet, pebrot verd, ceba vermella, olives i formatge feta. Aquesta combinació clàssica és deliciosa, així que és la que nosaltres utilitzem, només hi afegim una bona vinagreta feta amb oli d’alfàbrega i orenga. Les olives són preferiblement Kalamata. S’utilitzen habitualment en menjar grec, el seu sabor salat i salmorrí és deliciós al costat de la verdura fresca i cruixent. És imprescindible utilitzar un formatge feta de qualitat, fixeu-vos en l’etiquetatge del producte per comprovar que sigui fet amb ingredients i procesos naturals. En quant als tomàquets, es poden fer diferents variants. L’amanida grega queda boníssima amb totes les nostres varietats de tomàquet. Si la volem fer ràpidament, afegim un grapat de Cherrie Puxic oberts per la meitat. En canvi, quan busquem una presentació diferent i treballada, pelem un tomàquet Rosa Puxic gran i el col·loquem al centre pretallat a grills en forma de flor, tal com es veu a la imatge principal del post.

Amanida Grega

Elaboració

Una gran amanida grega tindrà una deliciosa barreja de verdures, olives i formatge a cada mos, així que assegureu-vos de tallar els ingredients en trossos de mida similar. Recomanem comprar olives de Kalamata sense pinyol i deixar-les senceres i tallar el feta en daus petits en lloc d’esmicolar-lo. La resta de verdures les podem tallar a dauets similars al formatge o a tiretes fines ben barrejades.

Amaniment

Amanim les verdures, les olives i el formatge feta amb una vinagreta grega casolana molt fàcil de preparar. És una barreja senzilla d’oli d’oliva verge extra aromatitzat amb alfàbrega (fresca o seca), vinagre de vi negre, mostassa de Dijon, all i orenga sec. Un cop emplatada l’amanida, afegim l’amaniment i salpebrem al gust. També podem afegir unes fulletes de menta fresca per acabar el plat amb un punt extra de frescor.

Enllaços relacionats
Kebab Casolà

Deixa el teu comentari