com tallar el tomàquet

Com tallar el Tomàquet

Alhora de menjar tomàquet, molts ens preguntem quina és la manera correcta de tallar-lo. El cert és que cada recepta i plat requereixen un tècnica diferent, no hi ha una fòrmula única. Per tant, avui us explicarem les maneres de com tallar el tomàquet segons la ocasió.

Abans de tallar el Tomàquet

Qualsevol aliment fresc, com les hortalisses, pot ser portador de microbis, productes químics o substàncies contaminants per la pell. Per això, és important rentar bé els tomàquets amb aigua abundant. Segons el tipus de recepta (salses, cremes, sopes o conserves) convé pelar els tomàquets, especialment quan es tracta d’una varietat de pell dura. La manera més còmoda i ràpida consisteix a fer dos talls en forma de creu a la corona del tomàquet (on neix el pecíol) i submergir-lo en aigua bullint durant uns 30 seg. Un cop escaldat, es retira amb un colador. Seguidament, es torna a submergir en aigua molt freda. D’aquesta manera, la pell del tomàquet es retira mol fàcilment. Si volem treurel’s-hi les llavors, a continuació tallem cada tomàquet en dues meitats i retirem les llavors amb els dits o amb l’ajuda d’una cullereta.

Com tallar el tomàquet

A més del tall típic a rodanxes, entre les tècniques més comunes per tallar el tomàquet destaquen:

Concasse

Tècnica utilitzada especialment en el tomàquet que consisteix a escaldar o blanquejar prèviament el fruit, pelar-lo, extreure les llavors i picar-ne la polpa en dauets petits. S’acostuma a fer servir en receptes de pasta, pizzes, quiches, guacamole… També és una bona opció a l’hora de preparar tomàquet en conserva o com a element decoratiu en sopes, cremes o postres.

com tallar el tomàquet
Brunoise

Tècnica consistent a tallar el tomàquet en daus molt petits. Començem per tallar el fruit en rodanxes longitudinals. Desprès, les tallarem en tires i finalment en daus. És imprescindible disposar d’un ganivet esmolat que ens permeti fer els talls de froma polida i segura, sense malmetre la polpa del tomàquet. Aquest tall és especialment indicat a l’hora de fer sofregits.

com tallar el tomàquet
Juliana

Tècnica consistent a tallar el tomàquet en tires molt fines.

Bresa

Tècnica de tall molt utilitzada a la nostra cuina. Consisteix a tallar el tomàquet (i altres verdures o hortalisses) en daus regulars i quadrats d’uns 2,5 cm d’aresta. En el cas del tomàque, abans cal escaldar i pelar els fruits.

com tallar el tomàquet
Grills

La tècnica més utilitzada per tallar el tomàquet en preparacions fredes i amanides. Simplement consisteix a tallar el fruit en forma de grills.

com tallar el tomàquet
Carpaccio

Tècnica utilitzada per tallar el tomàquet a rodanxes transversals milimètriques amb l’ajuda d’un ganivet molt esmolat.

com tallar el tomàquet

Entrades Relacionades:

Deixa el teu comentari