Ara que comença a venir el fred venen de gust plats calents!
Us animeu a fer unes mandonguilles cassolanes?
Avui us portem un tot un clàssic. Segurament, aquest és un dels plats estrella en moltes cases. Les mandonguilles, com els macarrons, sempre tenen el toc personal de qui les fa 👨🍳👩🍳
Amb més o menys salsa, amb diferents porcions de carn de vedella i porc, amb picada o sense, amb més o menys intensitat de la salsa de tomàquet, etc.
👉La nostra versió és amb la salsa bastant espesa i intensa perquè ens agrada que es noti molt el tomàquet 🍅🍅 De fet, el trossegem en comptes de triturar-lo. També hi posem picada d’atmetlla i galeta. Què us sembla?
Ingredients:
Per a les mandonguilles:
- 150 gr Carn de Porc
- 200 gr Carn de Vedella
- 1 llesca de pa de motlle
- ½ got de llet fresca
- 3 branques de Julivert fresc
- 2 cullerades pa ratllat
- 1 ou
- Farina blanca
Per a la salsa:
- 3 tomàquets rosa madurs
- 50 gr de pèsols
- 2 pastanagues
- 5 atmetlles
- 1 galeta maria
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Trossegem el pa de motlle i el remullem amb la llet. A continuació, piquem el julivert finet. En un bol, barregem el pa de motlle escorregut, el julivert, la carn de porc, la carn de vedella, el pa ratllat I l’ou. Ho barregem tot i fem boletes amb les mans. Un cop fetes, les enfarinem i les daurem a la paella.
Per fer la salsa, tallem el tomàquet i la pastanaga en dauets. Ho posem a la paella 20 min. Mentre es couen les verdures, piquem l’atmetlla i la galeta. Finalment, afegim la picada, les mandonguilles I els pèsols a la paella on tenim la la pastanaga i el tomàquet i ho deixem al foc 2 min. més. I ja ho tenim!