Rosa Puxic: com cultivem el tomàquet més carnós a Can Puxic

Ja queda res per inaugurar la nova temporada de Rosa Puxic!

Aprofitem que queda poc temps fins que madurin per explicar-vos alguns detalls del Tomàquet Rosa Puxic.

Rosa Puxic
Propietats Organolèptiques

El Tomàquet Rosa Puxic destaca perquè és visualment molt atractiu. El seu color rosa intens crida l’atenció de tots els amants del bon tomàquet. Un cop el tastes, comproves que és tal i com esperaves al veure’l: molt carnòs i ple de polpa. Les seves propietats el converteixen en un tomàquet gastronòmicament excel·lent. Un tomàquet molt corpulent, compacte, sucós i aromàtic i, tanmateix, el que té la pell més fina, el menys àcid i el que conté menys llavors.

Demanda

Gràcies a les seves característiques, és un tomàquet molt demandat. Tot i així, la seva oferta és força limitada. Per aquest motiu, nosaltres en fem una producció pròpia basada en la reproducció de les seves llavors. D’aquesta manera, podem perpetuar-lo i no perdem l’essència d’un exemplar tan sofisticat. Tanmateix, durant el procès de reproducció, perfeccionem els nous exemplars que cultivem. Així doncs, podem gaudir d’un tomàquet autèntic de proximitat i de màxima qualitat.

Cultiu

Tanmateix, el Rosa Puxic és una varietat autòctona; la seva llavor és l’original i no ha estat tractada. Per aquest motiu, és un tomàquet propens a emmalaltir durant el procès de cultiu. Nosaltres, si bé podem incidir en el control natural de plague smtjançant la lluita integrada, no podem combatre directament les malalties (virus i bacteris). En aquests casos, aportem més nutrients a les plantes i esperem que evolucionin favorablement. Alguns dels síntomes quan les tomaqueres emmalalteixen, són tomàquets d’aspecte imperfecte, que fan aigües o taques a la pell. Es tracta simplement d’una alteració a la pell del tomàquet que no afecta a l’interior. Així, el tomàquet segueix sent igual de carnòs, mantenint el gust i la textura propis. És important tenir-ho present alhora de comprar per no destriar tomàquet que és igual de bo.

Finalment, us deixem un video on podeu veure com de fabuloses estan les Tomaqueres de Tomàquet Rosa Puxic 💚 

Si tot va bé, en 3 setmanetes ja podrem començar a collir-ne alguns!

Altres posts relacionats:

Deixa el teu comentari