La Lluita integrada com a mètode natural per prevenir les plagues
Le tomaqueres són sensibles a les plagues de microorganismes i insectes que s’alimenten d’aquesta planta. Com a agricultors, una part important de la nostra feina consisteix en evitar aquest risc. Hi ha diferents mètodes per fer-ho. Nosaltres, per tal d’utilitzar un mètode respectuòs, ho fem mitjançant la lluita integrada.
La lluita integrada és una tècnica sostenible que substitueix l’ús de productes agroquímics per depredadors naturals que es mengen els insectes nocius per les plantes i/o els fruits.
D’aquesta manera, realitzem accions preventives i reactives. Per una banda, introduïm alguns devoradors que ja sabem segur que caldran durant el cicle de cultiu. A més, diàriament examinem les plantes per obeservar que no hi hagin canvis que alertin d’alguna possible incidència de plagues. En aquest cas, busquem el depredador natural corresponent i intentem equilibrar l’ecosistema.
És habitual que quan veiem algun tomàquet “lleig” a les botigues pensem que és cosa d’algun insecte. No obstant, les plantes també es poden veure afectades per malalties pròpies, com bacteris i virus. En aquests casos, podem mimar les plantes i aportar-lis més nutrients, però en cap cas podem incidir directament per combatre malalties de manera natural. Alguns dels síntomes són visibles en els fruits, que poden fer aigües, com unes taques verdoses. Això no n’altera el gust i la textura, és un canvi a nivell de pell del tomàquet. Per tant, en alguns cicles de cultiu podreu observar aquesta característica, sobretot en el Tomàquet Rosa Puxic.
Finalment, us ensenyem com funciona el mètode a la pràctica.
Lluita integrada en directe
Al següent video, veureu com fem la introducció del Nesidiocoris Tenius a les tomaqueres de Cherrie Puxic.
És un depredador generalista que utilitxem de manera preventiva. Així, s’alimenta de mosca blanca, ous, tuta absoluta, trips i aranya vermella.
Més informació sobre la producció integrada:
Altres posts relacionats: