cultiu sostenible a Can Puxic

Cultiu Sostenible a Can Puxic

Sovint ens pregunten per què ens referim a cultiu sostenible alhora de produir els nostres tomàquets. La resposta és que intentem minimitzar l’impacte de la nostra activitat en el medi ambient. I ho fem en tots els àmbits de la nostra feina; tant a nivell de ser responsables amb l’ús de recursos com la minimització de residus, la reutilització i el reciclatge.

Avui, dia 22 de Juliol, es celebra el dia mundial de l’aigua. Aprofitem aquest dia per parlar de la importància de dissenyar procesos sostenibles per fer un ús responsable dels recursos naturals.

Les nacions unides i els estats membres dediquen aquest dia a implementar les recomanacions de les Nacions Unides. També promouen activitats concretes dins dels seus països respecte als recursos mundials.

Us expliquem dues de les nostres iniciatives més importants en termes de sostenibilitat al camp:

Reducció del consum d’aigua amb reg intel·ligent

Saps quants litres s’utilitzen per a la producció dels diferents tipus d’aliments?

El tomàquet és dels aliments de cultiu sostenible en termes de necessitat d’aigua per a la seva producció. Com podeu veure al gràfic, de mitja, es consumeixen 214 litres d’aigua per produir un Kg de Tomàquet. Per tant, això el converteix en un dels vegetals que requereix menys aigua per a ser cultivat.

A més, a Can Puxic, gràcies a les nostres instal·lacions i el disseny del sistema de reg, aconseguim optimitzar l’ús de l’aigua i reduim el seu consum mig fins a 115 LT / kg. Disposem d’un sistema intel·ligent de reg. El nostre software que controla els hivernacles, està programat per regar únicament quan les plantes tenen set, i no de forma periòdica, evitant el malbaratement d’aquest recurs tan preciat i escàs.

Energia Renovable amb Caldera de biomassa

Durant l’època d’hivern, escalfem els hivernacles per tal que les tomaqueres es mantinguin en un ambient òptim. Per generar calor, utilitzem una caldera de biomassa que s’alimenta d’estella de fusta que prové de palés reciclats. Per tant, es tracta d’una font energètica renovable que substitueix l’us de combustibles fòssils contaminants.

Més informació sobre la biomassa com a font energètica:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Biomassa

Altres posts relacionats:

Deixa el teu comentari