Cherrie Puxic

Cherrie Puxic: com cultivem el Tomàquet més dolç a Can Puxic

Les claus del cultiu del Cherrie Puxic, el tomàquet més dolç del Maresme.

A Can Puxic disposem d’un sistema de cultiu intel·ligent que ens permet allargar els cicles productius de les tomaqueres.

Cada varietat de tomàquet té les seves peculiaritats i no podem allargar el temps de vida de totes les varietats per igual.

Avui ens centrarem en el funcionament d’aquest cicle en el cas de la nostra varietat estrella: el tomàquet Cherrie Puxic.

Com funciona aquest mètode per al tomàquet Cherrie?

Vida de la Tomaquera

Per entendre-ho bé, primerament cal saber que una tomaquera de Cherrie en un cicle convencional normalment té una vida de 5-6 mesos (2 per crèixer i 3 per ser collit). No obstant, a Can Puxic, el cicle del tomàquet Cherrie s’incrementa a 9 mesos (2 per crèixer i 7 per ser collit) gràcies al nostre sistema de climatització.

Producció Anual

Intercalem 2 cicles de 9 mesos en diferents hivernacles: un d’estiu i un d’hivern. D’aquesta manera, podem oferir tomàquet tot l’any sense trencaments, existint èpoques de major producció pel solapament dels 2 cicles.

Productivitat de les Plantes

De la mateixa manera, collim una major quantitat de poms per planta. Els poms són els ramells de tomàquet Cherrie que fa una tomaquera. Normalment, cadascun té de 12 a 24 tomàquets.

Al següent video, us expliquem el cicle de cultiu del tomàquet Cherrie Puxic insitu, amb un cicle de Cherrie força avançat. Tal com ens ensenya el Francesc, collim una mitja de 35 poms per planta, que maduren paulatinament des del principi del ramell. En aquest cas, la planta ha generat 20 poms, dels quals ja s’han collit els madurs. Així, normalement, maduren a un ritme d’un pom per planta cada setmana.

Control d’incidència de plagues

Finalment, en un cicle de cultiu llarg com aquest, és imprescindible portar un control exhaustiu del progrès de les tomaqueres, vigilant les condicions ambientals i l’incidència de plagues. Per aquest motiu, disposem d’un protocol de vestuari per evitar la contaminació dels hivernacles amb possibles plagues de l’exterior.

Altres posts relacionats:

Deixa el teu comentari