Ulisses Fest

Ulisses Fest 2019

20 i 21 de Setembre – Ulisses Fest

Premià de Dalt ha celebrat el festival Ulisses Fest 2019, organitzat per l’Ajuntament per commemorar l’anomenat “Plat d’Ulisses”

El “Plat d’Ulisses” o Plat de Circe és una peça recuperada l’any 1999 en una intervenció realitzada a la finca de Can Verboom de Premià de Dalt. Així, es tracta d’un plat històric únic. Per donar-lo a conèixer, es va crear el que actualment és el Festival més reconegut del poble: l’Ulisses Fest. És un plat de terra sigillata africana C de la forma Salomonson A/Hayes 53a, datable entre la 2a meitat del segle IV i la 1a del segle V dC. Està decorat amb escenes de l’Odissea: Ulisses al palau de Circe i el vaixell d’Ulisses atacat per la serp Escil·la i temptat per les sirenes. És possible que el plat hagués pertangut a l’aixovar d’una vil·la romana situada en les immediacions.

En l’edició d’aquest any s’han realitzat dues actuacions de recreació i reconstrucció històrica teatralitzades: “Legio II Traiana fortis – Cohors i Barcinonum” i “Ornatrices Barcinonenses”, dutes a terme pel “Barcino Oriens”. D’aquesta manera, acosten el públic als diferents aspectes de la vida de la Roma antiga.

Des de Can Puxic, hem tingut l’oportunitat de participar en aquest esdeveniment tan emblemàtic, oferint tapes del nostre Tomàquet de Proximitat durant les mostres gastronòmiques, cultivat al mateix poble de Premià de Dalt.

Ens emportem molts bons moments de l’UlissesFest 2019!

Més de 500 tapes de Tomàquet Premium durant les mostres gastronòmiques; moltíssims peques gaudint amb la seva amanida de Cherrie Puxic (sempre trien cherrie 😄) sobretot dissabte durant el concert de Damaris Gelabert; i molts gourmets que van marxar amb les nostres bossetes plenes 😜. A més, hem pogut gaudir dels grans concerts de Joan Dausà i Els Catarres. Així, el festival d’Ulisses fest 2019 ha estat tot un èxit. Esperem tornar-hi!
Enhorabona una vegada més a tot l’equip de l’ajuntament de Premià de Dalt per la fantàstic organització. 

Els Catarres a l'Ulisses Fest 2019

Deixa el teu comentari