Lassanya feta a casa 🍅
Un plat tradicional de la cuina grega-italiana. La versió original de lassanya porta capes de beixamel entre les capes de sofregit però a nosaltres ens agrada preparar-la sense, així que és com es nota més el gust a tomàquet 🍅😜
Però ja sigui amb beixamel o sense, el que importa és que la lassanya és casolana, feta amb ingredients de confiança i sense conservants ni additius. Res a veure amb versions pre-cuinades…no us faci mandra cuinar perquè és una recepta fàcil i ràpida!
Un plat molt mediterrani, força potent però alhora irresistible!
Ingredients:
- Pasta de lassanya
- Carn de vedella picada
- Sofregit de tomàquet i Ceba
- Mozzarella ratllada
- Parmesà ratllat
- 2 fulles de llaurer
- Alfàbrega fresca
- Pebre negre i sal al gust
- Oli d’oliva
Elaboració:
En primer lloc, cuinem la carn en una paella salpebrant al gust. Quan estigui daurada, afegim el sofregit que haurem fet prèviament amb ceba i tomàquet. Aleshores, ho deixem fent xup-xup 10 min. fins que s’evapori l’aigua per complert i ens quedi un farcit espès i consistent. Mentrestant, bullim 2 min les fulles de pasta de lassanya i les col·loquem en un bol d’aigua freda. En una safata, muntem la lassanya alternant capa de pasta i capa de sofregit. Quan acabem, la cobrim amb mozzarella ratllada i espovoregem alfàbrega fresca esmicolada. Aleshores, ho cuinem 15 min. al forn a 180º fins que el formatge estigui gratinat. I llestos per emplatar!
Per tal que sigui un àpat més lleuger i nutricionalment equilibrat, podem fer racions petites i les acompanyem d’amanida verda a base de fulles variades (enciam, espinacs, rúcula, etc.) 💚