My Cart
0,00 
pa de tomàquet

Pa de tomàquet, parmesà i romaní

Pà de tomàquet fet a casa

Una recepta de pa de tomàquet casolà que et conquistarà en tots els sentits, Cruixent, esponjòs i molt gustòs. Per menjar sol o per acompanyar d’embotits, amb hummus, amb verduretes, etc.

Tipus de farina

En aquest cas, utilitzem farina d’espelta pels seus beneficis nutricionals però es pot fer amb el tipus de farina que preferiu. El que fa que l’espelta sigui una varietat tan interessant nutricionalment és que consta amb fins a un 75% d’hidrats de carboni i un 15% de proteïnes, essent aquestes més completes que les del blat, ja que inclou un aminoàcid essencial, la lisina. Aquests és clau per la seva contribució en l’absorció del calci i el desenvolupament de les nostres defenses.

Juntament amb la seva escassa aportació de greixos, una major quantitat de vitamines del grup B, que afavoreixen el funcionament normal del sistema nerviós i del metabolisme, sense oblidar-nos de minerals importants pel bon rendiment del nostre organisme com el magnesi, el zinc, el ferro, el fòsfor i el calci, fan de l’espelta un cereal molt complet. A més, el seu contingut en fibra soluble i la seva facilitat per dissoldre’s en aigua fa que sigui més digerible.

Ingredients:
  • 1/2 got aigua
  • 1/3 got llet
  • 2 cullerades oli d’oliva
  • 1 culleradeta sucre
  • 1 culleradeta romaní
  • 1/2 got parmesà ratllat
  • 2 gots de farina (en aquest cas hem fet servir d’espelta)
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1/2 got de tomàquet cherrie sec esmicolat
Elaboració:

Primer, barregem en un bol l’aigua, la llet, l’oli, el sucre, la sal i el llevat. Barregem la mescla amb una cullera de fusta fins que agafi consistència. Aleshores, afegim el tomàquet cherrie sec esmicolat i el romaní a trossets petits. A continuació, amassem la massa amb les mans, estirant-la i fent-ne una bola repetidament durant uns 10 min. Un cop sigui homogènia, la deixem reposar 1h amb un frap humit a sobre. Seguidament, fem panets de mida i forma que desitgem i els pintem amb una mica d’oli d’oliva amb l’ajida d’un pinzell de cuina. En aquest cas, hem optat per fer quatre panets rodons. Finalment, els cuinem al forn durant 40 min. a 160°. I així ja podem gaudir d’un gustòs pa de tomàquet 100% natural.

Entrades relacionades:

Deixa el teu comentari