Blog
Pizza amb pernil ibèric

Pizza de pernil ibèric casolana

PIZZASSA 🍕 per triomfar!!

Pizza de Pernil ibèric amb sofregit de Cherrie Puxic i Ou

Fa temps vam descrobrir en un restaurant una pizza irresistible amb pernilet del bo de i tard o d’hora voliem provar la nostra versió casolana 😜

Es tracta d’una pizza amb massa molt fineta on l’ingredient portagonista és el pernil ibèric. Per suposat, quan fem pizzes a casa, el sofregit també és homemade i generalment el fem amb Cherrie Puxic, doncs és el tomàquet més dolç i li aporta un gust deliciòs!
Importantíssim utilitzar un pernil ibèric de qualitat. En aquest cas, hem utilitzat encenalls de pernil de gla de la xarcuteria Andreu.

Ingredients

Per fer la massa de la pizza, utilitzem de referencia un got de iogurt. Seria:

  • 1 got farina
  • 1/3 got aigua
  • 1/3 got d’oli d’oliva verge extra.
  • Al amassar, utilitzem 1/2 got més de farina (per acabar de donar consistència i per cobrir el plat o motlle que utilitzem per posar al forn)
  • 1 cullerada de sofregit de tomàquet
  • 100 gr de mozzarella ratllada
  • 100 gr d’encenalls de pernil ibèric
  • 1 ou
  • Orenga al gust
Elaboració

En primer lloc, barrejem els ingredients de la massa; farina, oli i aigua, fins que la massa sigui de la consistècia adequada. Anem fent moviments d’estirar-la i arronsar-la perquè guanyi elasticitat. Un cop aconseguida, podem deixar reposar-la una hora. Aleshores, esparsim farina sobre un plat o moltlle pla apte per a forn. L’ideal és que sigui rodó i així podrem estirar la massa donant-li la forma rodona.evitar que s’enganxi. Seguidament, posem la massa amb el sofregit al forn fins que veiem que queda torradet (uns 5 min.). Així, aconseguirem un resultat molt més cuixent.

Quan la treiem del forn. posem repartim la mozzarella i col·loquem l’ou al centre com si fos un ou ferrat. Posem la pizza 10 min. més fins que quedi daurada. Finalment, el pernil l’afegim just al treure la pizza del forn, així quedarà integrat sense perdre el gust i textura originals.

Entrades relacionades:

Deixa el teu comentari